“Not everyone dies” : analysis of the horror and different characters in Reddit’s r/NoSleep subreddit - Riihimäki, Eetu (2024)
Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastellaan NoSleep-kauhutarinoiden henkilöhahmojen kuvauksia ja niiden yhteneväisyyksiä sekä kyseisten henkilöhahmojen vaikutusta kauhun elementtiin kyseisissä tarinoissa. NoSleep-kauhutarinat ovat sosiaalisen median palvelun, Redditin, keskustelupalstoille kirjoitettuja kauhutarinoita, joissa minäkertojina esitellyt hahmot kokevat kauhistuttavia kokemuksia. Aiemmin aihetta tutkinut Minkkinen (2021) keskittyy tutkimuksessaan tarkemmin tarinoiden kertojiin ja genreen itseensä. Tutkimuksen aineisto koostuu viidestä kaikkien aikojen suosituimmasta NoSleep-tarinasta. Tutkimuksen tekoon hyödynnetään kirjallisuusanalyysia sekä Forsterin (1927) ja Fokkeman (1991) teorioita kirjallisuuden henkilöhahmoista.