NoSQL:n suorituskyky Big Datan näkökulmasta - Karjunen, Antti (2024)
NoSQL-tietokantojen käyttö, erityisesti verkkosovellusten tietokantaratkaisuina, on kasvanut merkittävästi, erityisesti Big Datan ja sosiaalisen median kontekstissa. Tämän kasvun takana on muun muassa NoSQL-tietokantojen tarjoama joustavuus sovellusten tarpeisiin, kuten suurten ja monimuotoisten datamäärien hallintaan. Kun tallennettavan tiedon määrä ja tietokantakyselyiden määrä kasvavat, tietokannan suorituskyky nousee keskeiseksi tekijäksi tietokantaratkaisua valittaessa. Tässä tutkielmassa tarkastellaan NoSQL-tietokantojen suorituskykyä ja tutkitaan aiheeseen liittyviä tutkimuksia, keskittyen erityisesti Big Datan vaatimuksiin.