NoSQL-tietokannat MMO-pelinkehityksessä - Lempeä, Juuso (2024)
Tiedonhallintaa ja tietokantoja ei tyypillisesti pidetä merkittävinä tai edes tarpeellisina perinteisessä videopelinkehityksessä, mutta massiivisissa monen pelaajan verkkopeleissä eli MMO-peleissä pelaajat jakavat yhteisen pysyvän pelimaailman, jonka ylläpitoon tarvitaan tietokannan hallintajärjestelmää. Tässä kirjallisuuskatsauksena toteutetussa kandidaatintutkielmassa pyrittiin selvittämään, miten NoSQL-tietokantoja voidaan hyödyntää MMO-pelinkehityksessä, ja olisivatko ne perinteisiä relaatiotietokantoja parempi vaihtoehto MMO-arkkitehtuurissa. Tutkielmassa käsitellyn kirjallisuuden perusteella NoSQL-tietokannat vaikuttavat lupaavilta MMO-pelinkehityksessä.