Voimaharjoittelun aiheuttamat lihaskoon ja lihasvoiman vasteet harjoittelemattomilla yksilöillä - Korpinen, Salla (2024)
Voimaharjoittelun aikaansaama lihasmassan sekä voiman kasvu on hyvin yksilöllistä. Toiset yksilöt pystyvät kasvattamaan lihaskokoansa yli 15 %, kun toiset yksilöt osoittavat vain vähäistä, alle 5 %:n kasvua. Tekijöitä, jotka vaikuttavat yksilöiden kehitykseen ja yksilöiden välisiin eroihin voimaharjoittelun taustalla on tutkittu vain vähän. Vielä vähemmän löytyy tutkimusnäyttöä, joka keskittyisi pelkästään tutkimaan yksilöitä, jotka osoittavat poikkeuksellisen suuria vasteita voimaharjoittelulle. Tämän tutkielman tarkoituksena oli selvittää, kuinka moni lihasmassan kasvun high responder (HR) ryhmään kuuluvista tutkittavista kuuluvat myös voiman kasvun HR ryhmään.