Teoriapeili kertoo, miten omien runojeni tunnemuistojen tutkiminen vaikuttaa kirjoittamiseeni - Laaksonen, Helena (2024)
Kandidaatintutkielmassa tarkastelen omia runojani ja niihin liittyviä tunnemuistoja lukijan näkökulmasta. Kirjaan näkemyksiäni ja havaintojani reflektiopäiväkirjaan. Tavoitteena on selvittää minkälainen vaikutus runojen tutkimisella on kirjoittamiseeni. Aineistona käytin runoutta, tunteita ja psykologiaa käsitteleviä teoksia. Tutkimuksen tuloksena tein päätelmän, että tutkimuksen kautta saatu tieto on vaikuttanut positiivisesti kirjoittamiseeni. Tieto on tuonut iloa, uusia näkökulmia ja vapautta kirjoittamiseeni.