Issledovanie vozmozhnosti interpretatsii zapisok iz podpol’ja F. M. Dostoevskogo kak parodii : teorija parodii po Juriju Tynyanovu - Vesanto, Aki (2024)
Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastellaan F.M. Dostojevskin teosta ”Kirjeitä kellariloukosta” venäläistä formalismia edustaneen kirjallisuustutkija Juri Tynjanovin parodian teorian valossa. Tutkielman tarkoituksena on selvittää Dostojevskin käyttämiä erilaisia parodisia keinoja teoksessaan. ”Kirjeitä kellariloukosta” on 1864 julkaistu pienoisromaani, joka usein tunnetaan satiirisena parodiana.