Robotic Process Automation - Saarela, Eemi (2024)
Ohjelmistorobotiikka on kokenut vuosien saatossa kovinkin suurta suosiota, mutta on myöhemmin vakiintunut normaaliksi työkaluksi muiden IT- ratkaisujen rinnalle. Tämän termistön määritykset ja ohjelmistorobotiikan käytön sekä suosion tutkiminen osoittautuivat tarpeellisiksi toimenpiteiksi, jotta ohjelmistorobotiikan kehityksestä pystyisi muodostamaan paremman kokonaiskuvan. Tämän tutkimuksen tarkoitus onkin tuoda konseptia yhteen, mutta ei suorittaa uutta tutkimusta käytön kehityksestä. Tutkimustulokset totesivat, että ohjelmistorobotiikan käsitys ja määritys ei ole varsinaisesti muuttunut vuosien varrella, mutta sen suosio on vaihdellut merkittävästi ja on sittemmin laantunut lähes samalle tasolle kuin muilla normaaleilla IT-ratkaisuilla.