Kolmen viikon live high – train low -harjoitusjakson vaikutukset hemoglobiinimassaan, maksimihapenottoon ja maksimikestävyyssuorituskykyyn hiihtolajien urheilijoilla - Virtanen, Heta (2024)
Tässä tutkielmassa oli tarkoitus selvittää kolmen viikon live high – train low -harjoitusjakson mahdollisia vaikutuksia hemoglobiinimassaan, maksimihapenottokykyyn sekä maksimikestävyyssuorituskykyyn hiihtolajien urheilijoilla. Aihe valittiin, jotta voitaisiin selvittää, onko live high – train low -harjoittelulla hyötyjä maksimaaliseen kestävyyssuoritukseen. Lisäksi tämän tutkielman kirjoittajan oma urheilutausta vaikutti aiheen valintaan.