Mittaristo avoimen lähdekoodin kotiautomaatiojärjestelmien vertailuun - Suppala, Saku (2024)
Älykotien määrän lisääntymisen esteenä on usein kuluttajien huoli yksityisyyden suojasta. Kaupallisten järjestelmien lisäksi saatavilla on useita avoimeen lähdekoodiin perustuvia kotiautomaatiojärjestelmiä. Tässä tutkielmassa kehitetään mittaristo, jonka avulla avoimen lähdekoodin kotiautomaatiojärjestelmät voidaan laittaa paremmuusjärjestykseen, kun kriteereinä on järjestelmän yhteisön kasvu ja aktiivisuus, kuluttajien tarpeet ja järjestelmän helppokäyttöisyys, sekä turvallisuus ja yksityisyyden suoja. Tutkimusmenetelmäksi on valittu konstruktiivinen tutkimusote, jossa ratkaisuna tutkimuspotentiaalia sisältävään ongelmaan luodaan konstruktio, joka pohjautuu yleiseen ja aihealueen syvälliseen tietämykseen.