Kouluun kiinnittymisen yhteys minäpystyvyyteen 9.-luokkalaisilla nuorilla - Hautala, Pinja; Mäntylä, Maiju (2024)
Aiempi tutkimus yhdistää kouluun kiinnittymisen ja minäpystyvyyden ilmiöt toisiinsa, mutta niiden yhteyttä on tarkasteltu yhä suhteellisen vähän. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, eroavatko heikosti, keskiverrosti ja vahvasti kouluun kiinnittyneet 9.-luokkalaiset nuoret minäpystyvyyden suhteen toisistaan. Lisäksi tarkasteltiin, millainen kouluun kiinnittyminen ja minäpystyvyys yleisesti ottaen näillä nuorilla on.