Johtaminen - psykologisen turvallisuuden este vai edistäjä? Työntekijöiden työhyvinvoinnin näkökulma. - Mikkolainen-Maklakov, Rebekka (2024)
Pro gradu -tutkielman tarkoituksena oli tutkia johtamisen merkitystä psykologisessa turvallisuudessa, erityisesti työntekijöiden työhyvinvoinnin näkökulmasta. Tutkielman tavoitteena oli selvittää, miten psykologisen turvallisuuden kokemus vaikuttaa työhyvinvoinnin tilaan, ja mikä on johtamisen rooli psykologisen turvallisuuden rakentumisessa organisaatiossa. Tutkielma toteutettiin laadullisena tutkimuksena. Tutkimuksen aineistonkeruumenetelmänä hyödynnettiin haastattelua, tarkemmin puolistrukturoitua teemahaastattelua. Tutkimusaineiston analysointimenetelmänä käytettiin teemoittelua. Teoreettinen tietoperusta pohjautui tieteellisiin artikkeleihin, kirjallisuuteen ja julkaisuihin. Tutkimuksen kohderyhmänä oli seitsemän asiantuntijatehtävässä työskentelevää henkilöä seitsemästä eri yrityksestä. Pro gradu –tutkielman perusteella on selvää, että työhyvinvointiin vaikuttavat monet eri tekijät, mutta psykologinen turvallisuus ja sen johtaminen ovat tässä merkittävässä roolissa. Työyhteisöissä vallitsi pääosin avoin ja luottamuksellinen ilmapiiri, mutta esihenkilöalaissuhteessa havaittiin selkeää turvattomuutta. Vaikka työyhteisön merkitys on suuri, johtajan roolia ja vastuuta ei käy kiistäminen. Johtajuudelta odotetaan esimerkillisyyttä, tunneälykkyyttä ja inhimillistä johtamisotetta. Ei juhlapuheissa, vaan käytännön tasolla, jokapäiväisessä arjessa. Johtaminen on merkittävässä asemassa käytännön muutosten ja toimien näkökulmasta, kuten miten esimerkiksi työkuormaa hallitaan. Johtaja on tämän tutkielman tulosten mukaan avainasemassa siinä, miten psykologinen turvallisuus tunnistetaan ja ennen kaikkea mahdollistetaanko se osaksi organisaatiokulttuuria, tahtotilaa ja tavoitteita, osaksi työelämän peruspilareita. Kiire ja ylikuumentuminen ovat nykypäivän työelämässä merkittäviä haasteita, joiden ratkaisemiseksi on tehtävä jatkuvasti töitä. Sinnikkäästi ja periksiantamattomasti, yhdessä yhteisen hyvän ja terveen työelämän vuoksi.