Monitahoinen optimointi ohjelmointikielen kääntäjässä - Hirvonen, Toni (2024)
Nykyajan ohjelmointikielten kääntäjät tekevät paljon optimointia, jolla pyritään parantamaan käännetyn ohjelman suorituskykyä. Tähän on monia eri optimointimenetelmiä, joista yksi on monitahoinen optimointi. Se keskittyy sisäkkäisten silmukoiden optimointiin monitahoisen mallin avulla. Tämä kirjallisuuskatsaus tarkastelee monitahoisen mallin käyttöä optimointiprosessissa ja sen vaikutusta käännetyn ohjelman suorituskykyyn.