Container orchestration in edge computing : a mapping and comparison of container orchestration technologies - Paavonen, Anna-Sofia (2024)
Reunalaskennan mukanaan tuomat vaatimukset ovat aiheuttaneet paineen uusien konttien orkestrointiteknologioiden kehittämiselle. Tämän kandidaatintutkielman tarkoituksena on kartoittaa nämä reunalaskentaa varten kehitetyt konttien orkestrointiteknologiat ja vertailla niitä toisiinsa niiden ominaisuuksien ja resurssienkäytön suhteen. Tämä vertailu antaa kuvan siitä, mitä reunalaskentaan kehitettyjä konttien orkestrointiteknologioita on olemassa ja kuinka hyvin ne soveltuvat käytettäväksi reunalaskennassa.