“Minulla on oikeus päättää, mitä ajattelen itsestäni koska kyse on minusta, eli siitä mitä minä olen!!” : kuudes- ja kahdeksasluokkalaisten ajatuksia itsemääräämisoikeuteen liittyen - Kalilainen, Josefiina; Oikarinen, Anna (2024)
Tutkimuksemme tarkoituksena oli selvittää kuudes- ja kahdeksasluokkalaisten ajatuksia itsemääräämisoikeuteen liittyen. Lisäksi tarkoituksena oli kartoittaa kuudes- ja kahdeksasluokkalaisten ajatuksia itsemääräämisoikeuteen vaikuttavista tekijöistä. Tutkimukseen osallistui yhteensä 34 oppilasta ja aineisto kerättiin avoimilla kyselylomakkeilla syksyllä 2023. Tutkimus on kvalitatiivinen ja sitä analysoitiin aineistolähtöisen ja teoriaohjaavan sisällönanalyysin keinoin.