"Olen taas luisunut anoreksian maailmaan" : korpusavusteinen diskurssintutkimus anoreksiasta Suomi24-keskustelupalstalla - Reinikainen, Hanna (2024)
Tutkielmassa tarkastellaan, minkälaista keskustelua anoreksiasta on käyty Suomi24-keskustelupalstalla. Tutkielman tarkoituksena on tutkia sanan anoreksia saamia kollokaatteja eli myötämerkityksiä sekä niistä muodostuvia semanttisia preferenssejä eli merkitysryhmiä. Aineistona on Suomi24-korpus, joka koostuu keskustelupalstalla vuosina 2001–2020 käydyistä keskusteluista. Tutkimusmenetelmänä käytetään korpusavusteista diskurssintutkimusta (CADS), joka yhdistää kvantitatiivisen korpustutkimuksen sekä kvalitatiivisen diskurssintutkimuksen. Tutkimuskysymykset ovat: