GPU-laitteistokiihdytetyn ohjelman optimointimenetelmät ja periaatteet - Leino, Leevi (2024)
GPU-laskennassa esiintyy rinnakkaisen arkkitehtuurin takia erityisiä haasteita optimoinnin kanssa. Keskussuorittimelle optimaalisin toteutus ei usein ole optimaalisin rinnakkaisen laskennan yksikölle ja esimerkiksi käskyjen määrä ei ole hyvä metriikka ohjelman optimaalisuudelle. Tämä tutkielma toimii johdattelevana kartoituksena GPU-optimoinnin keskeisimpiin teemoihin ja esittelee yleisimpiä optimointimenetelmiä.