"Uskomatonta, miten syvälle onkaan juurtunut auktoriteettien kumartaminen" : korpusavusteinen diskurssintutkimus auktoriteeteista Suomi24-keskustelupalstalla - Salonen, Eedit (2024)
Tässä kandidaatintutkielmassa tutkitaan auktoriteetti-sanan käyttöä Suomi24-keskustelupalstalla vuosina 2001–2020. Tavoitteena on selvittää, millaisia merkityksiä auktoriteetti-sanalle annetaan, miten nämä merkitykset suhteutuvat sanan aiempiin määritelmiin ja millaisia diskurssivihjeitä sanan käytöstä voidaan havaita. Tutkimuskysymykset ovat: 1. Millaisia kollokaatteja eli myötämerkityksiä sanan auktoriteetti ympärille muodostuu ja miten niistä muodostuneet semanttiset preferenssit eli merkitysryhmät suhteutuvat sanan aikaisempiin määritelmiin? 2. Millaisia auktoriteetteja laajimman semanttisen preferenssin eli valtasuhteen tekstiesimerkeissä nimetään? 3. Millaisia diskurssivihjeitä valtasuhteen tekstiesimerkeistä voidaan havaita?