Valtasuhteiden ja väkivallan tarkastelu Sofi Oksasen romaanissa Baby Jane - Grof, Marianna (2024)
Tutkielmassa tarkastelen valtasuhteita ja väkivaltaa Sofi Oksasen romaanissa Baby Jane. Tutkin, miten valta rakentuu lesbosuhteessa sekä pää- ja sivuhenkilöiden välillä. Lisäksi tutkin, millaisia väkivaltaisia tekoja teoksesta on löydettävissä ja miten ne kytkeytyvät valtasuhteisiin. Jaan väkivallan käsittelyn psyykkiseen, fyysiseen sekä itseen kohdistuneeseen (itsemurha) väkivaltaan.