Pk-yrityksen vastuullinen henkilöstöjohtaminen: ”Johtamisessa ja henkilöstöjohtamisessa pidät ne ihmiset mielessä” - Enberg, Christina (2024)
Vastuullisuuden merkitys on yritysten toiminnassa huomattava. Keskustelussa painoarvoa annetaan ympäristövastuulle, jossa sosiaalinen vastuu, erityisesti työntekijät, jäävät varjoon. Henkilöstöjohtaminen on keino saavuttaa yrityksen vastuullisuutavoitteet. Tutkimuksen tarkoitus on jäsentää vastuullisen henkilöstöjohtamisen ilmiötä, sekä tarjota konkreettisia arkipäivän johtamiskäytänteitä vastuulliseen henkilöstöjohtamiseen ja selvittää vastuullisen henkilöstöjohtamisen suhdetta henkilöstön sitoutumiseen tutkien sitä sosiaalisen vaihdon teorian näkökulmasta.