Ketterät menetelmät ja työmäärän arviointi ohjelmistoprojekteissa - Rantonen, Emilia (2024)
Ketterät menetelmät, kuten Scrum, ovat yleistyneet ohjelmistoprojekteissa ja niitä käytetään sekä ohjelmistokehityksessä että projektinhallinnassa. Tutkielmassa käsitellään näiden menetelmien periaatteita, keskittyen erityisesti Scrumiin. Lisäksi tarkastellaan työmäärän arvioinnin merkitystä ja yleisimpiä haasteita. Tutkimuksen tavoitteena on valot- taa ketterien menetelmien suosiota ja selvittää, miksi työmäärän arviointi on keskeistä onnistuneelle projektinhallinnalle. Ketterien menetelmien etuihin kuuluvat kyky reagoida muutoksiin ja jatkuva yhteistyö asiakkaan kanssa, kun taas työmäärän arvioinnin haasteina ovat usein puutteelliset ja virheelliset arviot.