Noise trading osakkeiden hinnoissa - Neva, Emil (2024)
Noise trading osana irrationaalista markkinakäyttäytymistä vaikuttaa merkittävästi rahoitusvaateiden hintoihin. Noise trading viittaa sijoittamiseen, jossa sijoittajien osto- ja myyntipäätökset eivät perustu sijoitusneuvontaan tai osakeanalyysiin. Termi ”Noise” tarkoittaa tässä yhteydessä tietoa tai toimintaa, jotka vääristävät todellista kehitystä sekä trendejä. Noise -termi koostuu pienistä hintakorjauksista sekä yleisistä trendejä vääristävistä hinnan vaihteluista eli volatiilisuudesta.