Fyysisen aktiivisuuden merkitys ikääntyvien toimintakykyyn - Kalliomaa, Tuomas (2024)
Tutkielman tarkoituksena oli selvittää fyysisen aktiivisuuden yhteyttä ikääntyvien toimintakykyyn. Fyysistä aktiivisuutta tarkasteltiin monista eri liikuntamuodoista ja -menetelmistä. Fyysisen aktiivisuuden yhteyttä tarkasteltiin tarkemmin neljän erin toimintakyvyn osa-alueen näkökulmasta. Kyseiset osa-alueet olivat fyysinen, psyykkinen, kognitiivinen ja sosiaalinen toimintakyky. Valitsin aiheen, koska elinajanodote on kasvanut maailmanlaajuisesti parantuneet elämänlaadun ja terveydenhuollon ansioista. Ikääntyvien väestöosuuden kasvaessa fyysisen aktiivisuuden merkitys korostuu, sillä se voi toimia tärkeänä tekijänä ikääntyvien toimintakyvyn ylläpitämisessä.