Käyttäjien tietoisuus kyberturvallisuusuhista ja digitaalisten järjestelmien turvallisuus - Laitinen, Lassi (2024)
Yhteiskunnan digitalisoituessa käyttäjien on osattava käyttää digitaalisia järjestelmiä turvallisesti. Tutkielmassa tutkittiin käyttäjien tietoisuutta ja suhtautumista digitaalisten järjestelmien kyberturvallisuusuhkiin ja pyrittiin etsimään keinoja turvallisemman kyberympäristön luomiseksi. Tavoitteena oli luoda kirjallisuuskatsauksella kokonaiskuva käyttäjien tietoudesta ja suhtautumisesta kyberturvallisuusuhkiin. Tarkasteltujen tutkimusten perusteella suurin osa käyttäjistä ei ole tietoisia kyberturvallisuusuhista tai siitä, miten niitä voi ehkäistä, ja lisäksi tietouden huomattiin vaikuttavan käyttäjän suhtautumiseen turvallisuusuhista. Näitä asioita voi parantaa esimerkiksi koulutuksella ja tiedon levittämisellä.