”Mä halusin uskoo tulevaisuuteen että se on parempi sitte” : nuorten aikuisten tarinoita kiusaamisen uhriksi joutumisesta ja resilienssiä vahvistavista tekijöistä koulupolulla - Rauhala, Nelli (2024)
Tämä tutkimus tarkasteli nuorten aikuisten kokemuksia kiusaamisen uhriksi joutumisesta ja resilienssiä vahvistavista tekijöistä. Tutkimuksen tavoitteena oli tuoda esiin kiusaamisen uhrien käsityksiä siitä, millaisena osana koulupolkua kiusaaminen näyttäytyy ja millaiset tekijät voivat tukea kiusaamisen kanssa selviytymistä. Kiusaamisen uhrien itse kertomien tarinoiden kautta haluttiin saada lisää tilaa uhrien subjektiivisille kokemuksille kiusaamista koskevassa keskustelussa ja löytää mahdollisia uusia näkökulmia kiusaamisen vastaiseen työhön.