Kone- ja syväoppiminen IoT-laitteiden DDoS-hyökkäyksissä - Toppi, Samuli (2024)
DDoS-hyökkäykset estävät käyttäjien pääsyn jaettuihin palveluihin, ja ne toteutetaan useasti hajautetun IoT-laiteverkon avulla. IoT-laitteiden tietoturva on puutteellinen, joten hyökkääjät hyödyntävät niitä DDoS-hyökkäysten toteuttamiseen. Tutkielmassa tarkastellaan kone- ja syväoppimisen käyttöä DDoS-hyökkäysten havaitsemisessa ja torjunnassa IoT-ympäristössä. Kone- ja syväoppimismenetelmiä käytetään tunkeutumisen havaitsemisjärjestelmien rakentamisessa.