Turvallisuusstrategiat IoT-ympäristöissä - Koinsaari, Aaro (2024)
Internet of Things (IoT) yhdistää päivittäin käyttämiämme laitteita globaaliin verkkoon mahdollistaen kommunikaation ja älykkäiden toimintojen automatisoinnin. IoT tarjoaa merkittävää potentiaalia useilla sektoreilla mutta sen laajamittainen käyttöönotto tuo mukanaan vakavia turvallisuushaasteita. Tässä tutkielmassa tarkastellaan näitä haasteita sekä keskustellaan strategioista, joilla pyritään parantamaan niitä etenkin verkkokerroksella. Tutkielma keskittyy verkkoliikenteen analysointiin, autentikointiin ja pääsynvalvontaan, lohkoketjuteknologiaan sekä reunalaskentaan. Lopuksi analysoidaan näiden menetelmien vahvuuksia ja heikkouksia yhdessä, jotta tulevaisuudessa voidaan kehittää monipuolisempia ja tehokkaampia turvallisuusratkaisuja IoT-verkkojen suojelemiseksi.