Teachers’ perceptions on action-based teaching in EFL classrooms in Finnish lower secondary schools - Rautio, Isa (2024)
Perusopetuksen opetussuunnitelman (POPS, 2014) mukaan opetuksen lähtökohtana tulisi olla oppimisen mahdollistaminen monipuolisesti muun muassa toiminnallisin keinoin. Kirjallisuuden mukaan toiminnallinen opetus käsittää laajan joukon opetusmenetelmiä, joissa oppijan aktiivinen osallisuus sekä vuorovaikutus tämän ja ympäristön kanssa nähdään merkittävinä oppimiseen vaikuttavina tekijöinä. Toisaalta eteenkin osa suomalaisesta kirjallisuudesta määrittelee toiminnallisen opetuksen sisältävän fyysistä aktiivisuutta, joskus ohittaen oppijan osallisuuden tärkeyden. (ks. esim. Leskinen, Jaakkola & Norrena, 2016.) Koska POPS (2014) ei varsinaisesti tarjoa toiminnalliselle opetukselle määritelmää, mutta vaatii toiminnallisten menetelmien käyttöä opetuksessa, opettajien tulkintoja toiminnallisesta englannin kielenopetuksesta tarvitaan.