Laulamisen merkitys nuorten elämässä : kahdeksasluokkalaisten kokemuksia laulamisesta eri ympäristöissä - Mustonen, Maria (2024)
Tutkin maisterintutkielmassani laulamisen merkitystä nuorille ja heidän kokemuksiaan erilaisista lauluympäristöistä. Otin selvää nuorten kokemuksista laulamiseen liittyen sekä siitä, millaisina laulajina he itseään pitävät. Tarkastelin lisäksi sitä, kuinka erilaiset ympäristöt, sosiaaliset ja konkreettiset paikat, vaikuttavat laulamiseen ja kokemuksiin. Tutkielmani tavoitteena oli saada tietoa tutkimukseen osallistuneiden nuorten laulukokemuksista sekä siitä, miten ympärillä olevat asiat vaikuttavat esimerkiksi nuoren haluun laulaa. Lisäksi perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden (2014) laulunopetuksen painotus on hyvin vähäinen. Nuorten laulukokemuksia on tutkittu vähän, joten sekin vaikutti aihevalintaan.