Bitcoinilla suojautuminen rahoitusmarkkinoilla - Seppänen, Johannes (2024)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan bitcoinin suojaominaisuuksia rahoitusmarkkinoilla. Suojautuminen on tärkeä osa useita sijoitusstrategioita, ja sillä vähennetään riskiä tappioilta markkinoiden laskiessa. Kultaa on historiallisesti pidetty suojana kriisien ja muiden markkinahäiriöiden aikaan. Bitcoinin uudenlainen teknologia rahoitusvälineenä ja sen suuret aiemmat tuotot ovat tehneet siitä houkuttelevan sijoituskohteen ja sitä on myös verrattu kultaan ominaisuuksiensa vuoksi.