Syötävien marjojen polyfenolit ja niiden terveysvaikutuksia ihmiselle

Polyfenolit ovat kasvien toissijaisia aineenvaihduntatuotteita, jotka voidaan ryhmitellä pääluokkiin kemiallisen rakenteensa mukaan. Niitä esiintyy runsaasti marjoissa ja niillä on erilaisia ominaisuuksia, jotka voivat vaikuttaa ihmisen terveyteen. Tämä LuK-tutkielma käsittelee syötävistä marjoista...

Full description

Bibliographic Details
Main Author: Moisio, Henni
Other Authors: Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, Faculty of Sciences, Kemian laitos, Department of Chemistry, Jyväskylän yliopisto, University of Jyväskylä
Format: Bachelor's thesis
Language:fin
Published: 2024
Subjects:
Online Access: https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/94806
_version_ 1828193195790434304
author Moisio, Henni
author2 Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta Faculty of Sciences Kemian laitos Department of Chemistry Jyväskylän yliopisto University of Jyväskylä
author_facet Moisio, Henni Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta Faculty of Sciences Kemian laitos Department of Chemistry Jyväskylän yliopisto University of Jyväskylä Moisio, Henni Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta Faculty of Sciences Kemian laitos Department of Chemistry Jyväskylän yliopisto University of Jyväskylä
author_sort Moisio, Henni
datasource_str_mv jyx
description Polyfenolit ovat kasvien toissijaisia aineenvaihduntatuotteita, jotka voidaan ryhmitellä pääluokkiin kemiallisen rakenteensa mukaan. Niitä esiintyy runsaasti marjoissa ja niillä on erilaisia ominaisuuksia, jotka voivat vaikuttaa ihmisen terveyteen. Tämä LuK-tutkielma käsittelee syötävistä marjoista löytyviä polyfenoleja ja niiden vaikutuksia ihmiselle.
first_indexed 2024-05-14T20:00:33Z
format Kandityö
fullrecord [{"key": "dc.contributor.advisor", "value": "Helttunen, Kaisa", "language": "", "element": "contributor", "qualifier": "advisor", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.author", "value": "Moisio, Henni", "language": "", "element": "contributor", "qualifier": "author", "schema": "dc"}, {"key": "dc.date.accessioned", "value": "2024-05-14T06:57:38Z", "language": null, "element": "date", "qualifier": "accessioned", "schema": "dc"}, {"key": "dc.date.available", "value": "2024-05-14T06:57:38Z", "language": null, "element": "date", "qualifier": "available", "schema": "dc"}, {"key": "dc.date.issued", "value": "2024", "language": "", "element": "date", "qualifier": "issued", "schema": "dc"}, {"key": "dc.identifier.uri", "value": "https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/94806", "language": null, "element": "identifier", "qualifier": "uri", "schema": "dc"}, {"key": "dc.description.abstract", "value": "Polyfenolit ovat kasvien toissijaisia aineenvaihduntatuotteita, jotka voidaan ryhmitell\u00e4 p\u00e4\u00e4luokkiin kemiallisen rakenteensa mukaan. Niit\u00e4 esiintyy runsaasti marjoissa ja niill\u00e4 on erilaisia ominaisuuksia, jotka voivat vaikuttaa ihmisen terveyteen. T\u00e4m\u00e4 LuK-tutkielma k\u00e4sittelee sy\u00f6t\u00e4vist\u00e4 marjoista l\u00f6ytyvi\u00e4 polyfenoleja ja niiden vaikutuksia ihmiselle.", "language": "fi", "element": "description", "qualifier": "abstract", "schema": "dc"}, {"key": "dc.description.provenance", "value": "Submitted by Paivi Vuorio (paelvuor@jyu.fi) on 2024-05-14T06:57:38Z\nNo. of bitstreams: 0", "language": "en", "element": "description", "qualifier": "provenance", "schema": "dc"}, {"key": "dc.description.provenance", "value": "Made available in DSpace on 2024-05-14T06:57:38Z (GMT). No. of bitstreams: 0\n Previous issue date: 2024", "language": "en", "element": "description", "qualifier": "provenance", "schema": "dc"}, {"key": "dc.format.extent", "value": "24", "language": "", "element": "format", "qualifier": "extent", "schema": "dc"}, {"key": "dc.language.iso", "value": "fin", "language": null, "element": "language", "qualifier": "iso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.rights", "value": "In Copyright", "language": "en", "element": "rights", "qualifier": null, "schema": "dc"}, {"key": "dc.title", "value": "Sy\u00f6t\u00e4vien marjojen polyfenolit ja niiden terveysvaikutuksia ihmiselle", "language": "", "element": "title", "qualifier": null, "schema": "dc"}, {"key": "dc.type", "value": "bachelor thesis", "language": null, "element": "type", "qualifier": null, "schema": "dc"}, {"key": "dc.identifier.urn", "value": "URN:NBN:fi:jyu-202405143574", "language": "", "element": "identifier", "qualifier": "urn", "schema": "dc"}, {"key": "dc.type.ontasot", "value": "Bachelor's thesis", "language": "en", "element": "type", "qualifier": "ontasot", "schema": "dc"}, {"key": "dc.type.ontasot", "value": "Kandidaatinty\u00f6", "language": "fi", "element": "type", "qualifier": "ontasot", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.faculty", "value": "Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta", "language": "fi", "element": "contributor", "qualifier": "faculty", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.faculty", "value": "Faculty of Sciences", "language": "en", "element": "contributor", "qualifier": "faculty", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.department", "value": "Kemian laitos", "language": "fi", "element": "contributor", "qualifier": "department", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.department", "value": "Department of Chemistry", "language": "en", "element": "contributor", "qualifier": "department", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.organization", "value": "Jyv\u00e4skyl\u00e4n yliopisto", "language": "fi", "element": "contributor", "qualifier": "organization", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.organization", "value": "University of Jyv\u00e4skyl\u00e4", "language": "en", "element": "contributor", "qualifier": "organization", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.discipline", "value": "Kemia", "language": "fi", "element": "subject", "qualifier": "discipline", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.discipline", "value": "Chemistry", "language": "en", "element": "subject", "qualifier": "discipline", "schema": "dc"}, {"key": "yvv.contractresearch.funding", "value": "0", "language": "", "element": "contractresearch", "qualifier": "funding", "schema": "yvv"}, {"key": "dc.type.coar", "value": "http://purl.org/coar/resource_type/c_7a1f", "language": null, "element": "type", "qualifier": "coar", "schema": "dc"}, {"key": "dc.rights.accesslevel", "value": "restrictedAccess", "language": null, "element": "rights", "qualifier": "accesslevel", "schema": "dc"}, {"key": "dc.type.publication", "value": "bachelorThesis", "language": null, "element": "type", "qualifier": "publication", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.oppiainekoodi", "value": "4038", "language": "", "element": "subject", "qualifier": "oppiainekoodi", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.yso", "value": "terveysvaikutukset", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "yso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.yso", "value": "marjat", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "yso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.yso", "value": "antioksidantit", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "yso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.yso", "value": "polyfenolit", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "yso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.yso", "value": "fenoliset yhdisteet", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "yso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.yso", "value": "flavonoidit", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "yso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.rights.url", "value": "https://rightsstatements.org/page/InC/1.0/", "language": null, "element": "rights", "qualifier": "url", "schema": "dc"}, {"key": "dc.rights.accessrights", "value": "The author has not given permission to make the work publicly available electronically. Therefore the material can be read only at the archival workstation at Jyv\u00e4skyl\u00e4 University Library (https://kirjasto.jyu.fi/collections/archival-workstation).", "language": "en", "element": "rights", "qualifier": "accessrights", "schema": "dc"}, {"key": "dc.rights.accessrights", "value": "Tekij\u00e4 ei ole antanut lupaa avoimeen julkaisuun, joten aineisto on luettavissa vain Jyv\u00e4skyl\u00e4n yliopiston kirjaston arkistoty\u00f6semalta. Ks. https://kirjasto.jyu.fi/kokoelmat/arkistotyoasema..", "language": "fi", "element": "rights", "qualifier": "accessrights", "schema": "dc"}]
id jyx.123456789_94806
language fin
last_indexed 2025-03-31T20:02:33Z
main_date 2024-01-01T00:00:00Z
main_date_str 2024
publishDate 2024
record_format qdc
source_str_mv jyx
spellingShingle Moisio, Henni Syötävien marjojen polyfenolit ja niiden terveysvaikutuksia ihmiselle Kemia Chemistry 4038 terveysvaikutukset marjat antioksidantit polyfenolit fenoliset yhdisteet flavonoidit
title Syötävien marjojen polyfenolit ja niiden terveysvaikutuksia ihmiselle
title_full Syötävien marjojen polyfenolit ja niiden terveysvaikutuksia ihmiselle
title_fullStr Syötävien marjojen polyfenolit ja niiden terveysvaikutuksia ihmiselle Syötävien marjojen polyfenolit ja niiden terveysvaikutuksia ihmiselle
title_full_unstemmed Syötävien marjojen polyfenolit ja niiden terveysvaikutuksia ihmiselle Syötävien marjojen polyfenolit ja niiden terveysvaikutuksia ihmiselle
title_short Syötävien marjojen polyfenolit ja niiden terveysvaikutuksia ihmiselle
title_sort syötävien marjojen polyfenolit ja niiden terveysvaikutuksia ihmiselle
title_txtP Syötävien marjojen polyfenolit ja niiden terveysvaikutuksia ihmiselle
topic Kemia Chemistry 4038 terveysvaikutukset marjat antioksidantit polyfenolit fenoliset yhdisteet flavonoidit
topic_facet 4038 Chemistry Kemia antioksidantit fenoliset yhdisteet flavonoidit marjat polyfenolit terveysvaikutukset
url https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/94806 http://www.urn.fi/URN:NBN:fi:jyu-202405143574
work_keys_str_mv AT moisiohenni syötävienmarjojenpolyfenolitjaniidenterveysvaikutuksiaihmiselle