Työuransa alussa olevien työntekijöiden näkemyksiä ja odotuksia kestävältä työuralta - Mäkelä, Hanna (2024)
Ihmiset viettävät suuren osan elämästään työtä tehden. Samalla väestön ikääntyminen ja elinajanodotteen nousu nostavat eläkeikää ja pidentävät työuria entisestään. Työurien pidentämisen ja työvoiman riittävyyden kannalta olennaista on kestävien työurien rakentaminen. Kestävät työurat hyödyttävät laajasti niin yksilöitä, organisaatioita kuin yhteiskuntaakin ja ne auttavat työelämän uusia sukupolvia rakentamaan työuraa, joka on kestävä ja joka kehittyy, mukautuu, integroituu ja täydentyy työuran aikana. Jo työuran alussa tehdyillä urapäätöksillä voi olla merkittäviä vaikutuksia työuralla pitkän ajan kuluttua ja kestävien työurien luominen edellyttää ennakoivaa toimintaa. Tämän vuoksi on tärkeää, että kestävien työurien rakentaminen aloitetaan jo työuran alussa.