Digitaalisten mielenterveysinterventioiden käytön motivointi pelillistämisen avulla - Höykinpuro, Jussi-Matti (2024)
Digitaalisilla mielenterveysinterventioilla on tutkittu olevan kyky lievittää mielenterveydellisiä ongelmia, mutta niiden käyttöön sitoutuminen on jättänyt toivomisen varaa. Pelillistäminen voi tyydyttää psykologisia tarpeita, joka voi motivoida jatkamaan palvelun käyttöä. Pelillistetyillä digitaalisilla mielenterveysinterventioilla vaikuttaa olevan maltillisia tai pieniä vaikutuksia kohdennettuihin mielenterveydellisiin ongelmiin, mutta pelillistäminen itsessään ei välttämättä vaikuta sitoutumiseen tai hoidon tehoon.