Onko varaa vanheta? : kirjallisuuskatsaus gerontologiseen sosiaalityöhön - Gomes, Rea (2024)
Tämä kandidaatin tutkielma selvittää, kuinka gerontologisen sosiaalityön avulla voidaan vaikuttaa ikäihmisten sosiaaliseen ekskluusioon ja sosiaaliseen inkluusioon. Sosiaalinen ekskluusio ja inkluusio ovat monimutkaisia ilmiöitä, jotka heijastavat yhteiskunnan rakenteellisia ja sosiaalisia haasteita. Erityisesti ikääntyneiden osalta nämä haasteet voivat vaikuttaa merkittävästi heidän terveyteensä, palveluiden saantiin ja yhteiskunnalliseen osallisuuteen. Tutkielman teoreettinen viitekehys koostuu ikäihmisen määritelmästä, sosiaalisesta ekskluusiosta, sosiaalisesta inkluusiosta sekä gerontologisen sosiaalityön palveluista.