IEC 62443 -Sertifikaattien tarve suomalaisissa yrityksissä - Hoffrén, Artturi (2024)
Tämän tutkimuksen tavoitteena oli selvittää IEC 62443 -sertifikaattien tarvetta suomalaisissa yrityksissä. Tutkimus on erittäin ajankohtainen, sillä tietoturvan merkitys on kohonnut hyökkäysten yleistyessä. Etenkin automaatioympäristöjen suojaaminen on tärkeää, sillä Suomen kriittisen infran toiminta perustuu näihin ympäristöihin. Automaatioympäristöjen riskit ovat myös suuret sen vuoksi, että ihmishenget saattavat olla vaarassa, jos automaatioympäristön kyberturva vaarantuu. Tutkimuksessa käsiteltävä IEC 62443 -standardiperhe on kehitetty vastaamaan automaatioympäristöjen kasvaviin tietoturvatarpeisiin. Tutkimuksen päätutkimuskysymyksenä oli: ”Onko Suomalaisissa yrityksissä havaittu tarvetta IEC 62433 sertifikaateille?”.