The experiences and attitudes of English students regarding the use of Instagram as a language learning tool - Herrala, Mirella (2024)
Sosiaalisen median sekä teknologian kasvun myötä tehdyt tutkimukset ovat rohkaisseet opettajia puhelinten käytöstä koulun sisäisissä oppimistilanteissa ja koulun ulkopuolella. Puhelinten ajatellaan olevan erityisen hyödyllisiä sanaston ja lausumisen oppimisessa. Sosiaalinen media voi lisäksi motivoida kielenoppimista tarjoamalla mahdollisuuksia kommunikoida muiden kielenoppijoiden kanssa. Instagramin käytöstä kielenoppimisen välineenä on tehty aiempia tutkimuksia, mutta ei juurikaan Suomessa. Lisäksi monet kokemuksiin ja mielipiteisiin liittyvät tutkimukset ovat keskittyneet muiden alojen opiskelijoihin, eikä niinkään kieltenopiskelijoihin.