Media-artikkeleiden näkökulma varhaiskasvatuksen työntekijöiden kokemasta turvallisuudesta ja väkivallasta - Hirvonen, Rebekka (2024)
Tässä tutkimuksessa keskityttiin varhaiskasvatuksen työntekijöiden turvallisuuteen ja heidän kokemaansa väkivaltaan media-artikkeleiden perusteella. Tutkimuksessa vastattiin tutkimuskysymyksiin: 1. Miten objektiivinen ja subjektiivinen turvallisuus näkyvät uutisartikkeleiden perusteella? 2. Millaista sanallista ja fyysistä väkivaltaa työntekijä kohtaa työssään uutisartikkeleiden perusteella? Tämän laadullisen tutkimuksen aineistona hyödynnettiin eri MTV uutisten ja Ylen uutisten nettiartikkeleita. Artikkeleissa toimittajat haastattelivat päiväkodin työntekijöitä ja eri alojen ammattilaisia. Ensimmäisen tutkimuskysymyksen kohdalla käytettiin teoriaohjaavaa aineistonanalyysia ja toisessa tutkimuskysymyksessä, teoriaan perustuvaa teemoittelua. Tutkimuksessa selvisi subjektiivisia ja objektiivisia turvallisuustekijöitä, joista muodostettiin luokkia. Objektiivisia turvallisuuden luokat olivat työntekijän koulutus, päiväkotiyksikkö ja yhteiskunta. Subjektiivisen turvallisuuden luokkia olivat huoli, uupumus ja epäluottamus. Toisessa tutkimuskysymyksessä analysoitiin fyysisen ja sanallisen väkivallan muotoja. Fyysisen väkivallan muotoja olivat etäinen kontakti ja suora kontakti. Sanallisen väkivallan muotoja uhkailu ja haukkuminen.