Gamers’ perceptions on vocabulary acquisition via video games : Escape from Tarkov’s effects on learning English - Räsänen, Reetu (2024)
Videopelien suosio on kasvanut 2000-luvulla, ja sen vuoksi niiden vaikutuksia sekä mahdollista käyttöä kielenoppimisen tukena tutkitaan jatkuvasti. Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastellaan Escape from Tarkov videopelin vaikutuksia pelaajien englannin sanaston oppimiseen. Tutkielmassa pyritään selvittämään erilaisten pelimekaniikkojen vaikutuksia englannin sanaston omaksumiseen sekä sanaston siirrettävyyttä todellisen maailman kielitilanteisiin. Tutkimus perustuu pelaajien havaintoihin ja käsityksiin, eikä siinä mitata varsinaista oppimista.