"Tulee elävästi mieleen kummelin matti näsä" : korpusavusteinen diskurssintutkimus kummeli-sanasta Suomi24-keskustelupalstalla - Kotiluoto, Serina (2024)
Tutkimuksessa tarkastellaan, millaisia kollokaatteja kummeli-sana saa Suomi24-keskustelufoorumilla ja millaisissa konteksteissa kollokaatit ilmenevät. Tutkimuksessa käytettiin korpusavusteista diskurssin-tutkimusta (CADS). Tutkimuskysymykset ovat: 1. Millaisten kollokaattien eli myötämerkityksien kanssa kummeli-sana esiintyy Suomi24-keskustelupalstalla? 2. Millaisia semanttisia preferenssejä eli merkitysryhmiä kummeli-sanaan liittyy? 3. Miten Kummeli ilmenee yhteiskunnassa Suomi24-keskustelupalstalla? Aineisto koostuu 159 merkitsevimmästä kummeli-sanan kollokaatista. Kollokaatit kerättiin Suomi24-korpuksesta Kollotin-työkalun avulla. Kollokaatit on jaettu yhteentoista semanttiseen preferenssiin, jotka ovat elokuvat, TV-sarjat ja -ohjelmat; hahmot, matkiminen, komedia, komediaryhmä, laulaminen, muu, näyttelijä, sanominen, sketsi ja verkkopalvelu. Menetelmänä tutkimuksessa toimii kollokaatio-analyysi.