Nobody puts Ursula in a corner - except Triton, and he should feel bad about it : a comparative speech analysis of Ursula between the movies ‘The Little Mermaid’ from 1989 and ‘The Little Mermaid’ from 2023 - Aronen, Emmi (2024)
Mieleenpainuvat fiktiiviset hahmot ovat menestyneiden tarinoiden keskiössä. Päähenkilöt ovat katsojien keskuudessa yleensä suosituimpia, kun taas pahishahmot korostavat päähenkilöiden vahvuuksia omilla heikkouksillaan ja moraalittomuudellaan. Pahikset rikkovat usein sääntöjä, käyttäytyvät huonosti ja toimivat vastoin odotuksia luoden draamaa ja kaaosta elokuviin. Pahikset ovat usein kuitenkin pidettyjä sen takia, että he poikkeavat muista hahmoista.