Inklusiivisten tekijöiden ilmeneminen yläkoulun liikuntatunneilla - Lappalainen, Eero; Haikarainen, Iiro (2024)
Tässä tutkimuksessa paneudumme inkluusion ilmiöön. Tarkoituksenamme on saada lisätietoa yläkoulun liikuntatuntien konkreettisista tapahtumista inkluusion näkökulmasta. Aihe on hyvin ajankohtainen, kun siitä käydään keskustelua kasvatusalan arjessa sekä valtakunnan mediassa. Keskustelut ovat välillä äityneet tunteiden värittäminä kiivaiksikin. Haluammekin tutkimuskysymyksemme mukaisesti saada objektiivisia vastauksia, kuinka inklusiiviset tekijät ilmenevät yläkoulun liikuntatunneilla taustatekijöissä, rakenteissa ja toiminnassa.