Teknostressin vaikutukset yksilön tuottavuuteen työelämässä - Laukkanen, Juulia (2024)
Teknostressin tutkimus on nykypäivänä muuttumassa yhä tärkeämmäksi teknologian yleistyessä työpaikoilla. Etätyön lisääntymisen myötä digitaalisten työkalujen ja alustojen käytöstä viestintään, yhteistyöhön ja tiedonhallintaan on tullut useammille ihmisille välttämättömyys. Teknologian jatkuva käyttö voi kuitenkin johtaa myös negatiivisiin seurauksiin, kuten tiedon ylikuormitukseen, sosiaaliseen eristyneisyyteen sekä haasteisiin työn ja vapaa-ajan yhteensovittamisessa. Nämä voivat edelleen aiheuttaa yksilöissä stressiä ja alentaa tuottavuutta. Teknostressin tutkiminen on olennaista, kun pyritään ymmärtämään teknologian vaikutuksia yksilön henkiseen ja fyysiseen terveyteen sekä tuottavuuteen ja tehokkuuteen työelämässä. Tunnistamalla teknostressin lähteet, ja kehittämällä strategioita sen hallitsemiseksi, organisaatiot voivat luoda terveellisemmän ja tuloksellisemman työympäristön työntekijöilleen. Tämän kandidaatintutkielman tavoitteena oli selvittää, miten teknostressi vaikuttaa yksilön tuottavuuteen työelämässä. Lisäksi päämääränä oli löytää keinoja teknostressin ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi työpaikoilla, sekä yksilön työhyvinvoinnin ja tuottavuuden parantamiseksi. Tutkielma toteutettiin kuvailevana kirjallisuuskatsauksena, ja sen lähdekirjallisuus koostuu vertaisarvioiduista kansainvälisistä tieteellisistä artikkeleista.