“Drowning in Sadness” : discourses and linguistic features in narratives of lived experience with mental health conditions - Möttönen, Hanna (2024)
Mielenterveyden haasteet ovat olleet ja ovat osittain edelleen tabustatuksensa vuoksi vaiettuja ja väärinymmärrettyjä aiheita. Globaalien haasteiden, kuten pandemian ja ilmastokriisin, ja verkkoviestinnän laajentumisen myötä mielenterveyteen liittyvät diskurssit ovat siirtyneet pääosin verkkoon. Perinteisesti mielenterveyden diskursseja on käsitelty pääosin kollektiivisilla, yhteiskunnallisilla tasoilla, kuten terveydenhuollon tai median näkökulmista.