Utilization of slang in English Premier League commentary - Viljanen, Tuukka (2024)
Kansainvälinen näkyvyys ja korkea kilpailullinen taso tekevät Englannin Valioliigasta yhden maailman suosituimmista jalkapalloliigoista. Laadukkaan pelin lisäksi selostus nähdään tärkeänä osana jalkapallolähetystä. Selostajan tehtävänä on luoda otteluun tunnelmaa, tunnetta, jännitystä ja draamaa, jonka takia tehtävä nähdäänkin haastavana ja vaativana. Selostajat hyödyntävät puheessaan monipuolista sanastoa, esimerkiksi sanontoja, metaforia ja slangia.