Poiskäännyttäminen perustoimeentulotukijärjestelmässä vuosina 2017–2022 - Jakala, Sonja (2024)
Tässä laadullisessa maisterintutkielmassa tarkastellaan poiskäännyttämistä nykymuotoisessa perustoimeentulotukijärjestelmässä, joka on muotoutunut, kun perustoimeentulotuen toimeenpano siirrettiin Kansaneläkelaitokselle vuonna 2017. Poiskäännyttäminen on yksi käsite, jonka avulla voidaan tarkastella sosiaalista syrjäytymistä. Se ilmentää institutionaalista toimintaa ja käytänteitä. Poiskäännyttämistä on tutkittu laajasti viimeksi 2010-luvun alussa perusturvaetuuksien kontekstissa asiakkaiden kokemusten kautta, eikä käsite ylipäätään ole saanut laajemmalti huomiota suomalaisella tutkimuskentällä.