Rakennettu kulttuuriympäristö muutoksessa : Katanpään linnakesaari - Grönholm, Anniina (2024)
Maisteritutkielmani Rakennettu kulttuuriympäristö muutoksessa: Katanpään linnakesaari käsittelee rakennetun kulttuuriympäristön muutosprosessia teoreettisesti ja soveltavan tapausesimerkin kautta. Työssä tarkastellaan kulttuuriympäristöarvojen säilymisen edellytyksiä muutoksessa ja sitä, miten valtio-omisteisen rakennusperintökohteen korjausprosessi toteutetaan kulttuuriympäristöarvot säilyttäen. Tutkielman aihe muodostui tarvelähtöisesti kulttuuriympäristökohteiden ylläpidossa ja korjauksessa ilmenneiden haasteiden takia. Aineiston pohjalta muodostin muistilistan kulttuuriympäristökohteita hallinnoivien tahojen käyttöön kulttuuriympäristöarvot säilyttävästä korjausprosessista.