Effects of resistance training, detraining, and retraining on myonuclear content and myofiber cross-sectional area in human skeletal muscle - Tiainen, Esko (2024)
Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena on selvittää voimaharjoittelun, voimaharjoittelutauon ja uudelleenharjoittelun vaikutukset lihastumamäärään ja lihassolukokoon. Tämän lisäksi tutkielmassa tarkastellaan lihastumamäärän ja sen mahdollisen muutoksen vuorovaikutusta sekä lihassolukokoon, lihassolupiiriin että niiden mahdollisiin muutoksiin.