Parasosiaaliset suhteet fanin ja artistin välillä sosiaalisessa mediassa : ”Kuunnellessani lempiartistiani koen olevani vähemmän yksinäinen” - Saarela, Lotta (2024)
Artistien ja fanien väliset suhteet ovat lähihistoriassamme kehittyneet jossain määrin arkisemmiksi ja siirtyneet osittain sosiaalisen median puolelle. Parasosiaalisilla suhteilla tarkoitetaan fanin kokemaa yksipuolista kiintyneisyyttä artistia kohti. Parasosiaalista suhdetta kokeva fani voi nähdä artistin jopa ystävänään. Parasosiaaliset suhteet eivät ole sosiaalisen median aikaansaannosta, vaan niiden esiintymistä on tutkittu jo vuosikymmeniä eri medioissa, kuten niiden perinteisissä esiintymispaikoissa eli televisiossa ja radiossa.