Kasvien monitorointi- ja kastelujärjestelmän automatisointi IoT-teknologian avulla - Nislin, Joonas (2024)
Kasvien monitorointiin ja kastelun automatisointiin liittyy monia hyötyjä. Automaatio vähentää manuaalista työtä, vedenkulutusta ja mahdollistaa kasvien tilan seuraamisen reaaliaikaisesti. Tämän pro gradu -tutkielman pääkysymys on "Mitä on otettava huomioon kastelun automatisoinnissa IoT-teknologioiden avulla?". Tutkielma on konstruktiivinen, jonka alussa tehdään kirjallisuuskatsaus tutkimuskentän nykytilan ja tyypillisen kastelujärjestelmän toteutuksen selvittämiseksi. Tutkielman tuloksena syntyy kastelujärjestelmän, joka mahdollistaa kasvien monitoroinnin ja kastelun automatisoinnin.