Luonnon esteettinen kokeminen : ympäristöestetiikan näkemyksiä luontokokemukseen - Pekkala, Ella (2023)
Tutkielmassa tarkastelen, kuinka luonnon esteettisen kokemisen rakentumista ja siihen liittyviä tekijöitä on määritelty. Tutkimusmetodina on systemaattinen kirjallisuuskatsaus, jonka tarkoituksena on tuoda esiin ympäristöestetiikan näkökulmia luonnon esteettisen kokemisen rakentumisesta. Tutkielma sijoittuu viitekehykseltään ympäristöestetiikan tutkimusalaan, sekä luonnon estetiikan tutkimusperinteeseen. Analyysiosiossa tuon esille luonnon esteettiseen arvostamisen keskeiset lähtökohdat fenomenologisesta ja analyyttisestä näkökulmasta.