Opettaja-oppilassuhteen yhteys oppilaan aritmeettisiin taitoihin ja matemaattiseen minäkäsitykseen perusopetuksen 6. luokalla - Tuhkanen, Minna (2024)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää opettaja-oppilassuhteen yhteyttä oppilaan aritmeettisiin taitoihin sekä oppilaan matemaattisen minäkäsityksen yhteyttä opettaja-oppilassuhteeseen perusopetuksen 6. luokalla. Samalla kontrolloitiin myös sukupuolen yhteys opettaja-oppilassuhteen laatuun. Tulokset osoittivat, että mitä enemmän opettaja-oppilassuhteessa oli opettajan arvioimia konflikteja, sitä heikompia olivat oppilaan aritmeettiset taidot. Lisäksi havaittiin, että oppilaan matemaattisen minäkäsityksen ollessa vahvempi, oli opettaja-oppilassuhteessa enemmän lämpimyyttä. Opettajat arvioivat enemmän konflikteja poikien kuin tyttöjen kanssa opettaja-oppilassuhteissaan.